E-bikes

De elektrische fiets is al een tijdje te verkrijgen in onze maatschappij en zeker geen onbekend zicht. Oorspronkelijk was het doelpubliek vooral ouder en diende de fiets om de mobiliteit van mindervalide mensen of bejaarden te vergemakkelijken. Vandaag de dag is de elektrische fiets meer en meer aantrekkelijk geworden voor de gewone fietser. Deze vindt het een must om iets minder inspanning te doen bij het verplaatsen. Dit alles tegen een prijs die niet vergelijkbaar is met de aanschaf, onderhoud en verbruik van een auto of motorfiets.

Wie vaak grote afstanden moet rijden en dit graag met de fiets zou doen in plaats van de auto kan opteren voor een elektrische fiets. In vergelijking met een auto  of motorfiets gebruiken ze slechts 3 tot 5 eurocent per 100 kilometer. U zal snel de kleine investering in de iets duurdere fiets teruggewonnen hebben. In het algemeen zijn er geen grote verschillen met een gewone fiets, zij het dan het gewicht. De elektrische fiets weegt iets meer doordat men er ook een accu op moet bevestigen. Verder heeft U net hetzelfde comfort als bij de gewone fiets: versnellingen, remmen, fietsverlichting en antidiefstal.

Video

Hoe werkt een eBike?

Wat is het verschil tussen rotatiesensor en trapkrachtsensor?

Hoeveel kilometers kan ik fietsen met een E-bike?

Onderhoud van een E-bike

De professionele werkplaats voor elektrische fietsen.

Voor ingrijpende reparaties aan uw elektrische fiets of een vakkundig uitgevoerde onderhoudsbeurt kunt u altijd bij van de Wetering Tweewielers terecht. Wij hebben hiervoor niet alleen het juiste gereedschap maar vooral de benodigde ervaring in huis.
Mede dankzij ons uitgebreide aanbod fietsmerken wordt er vanuit de werkplaats veel tijd besteed aan het volgen van trainingen en cursussen van de importeurs/producenten van elektrische fietsen.

Het belangrijkste advies dat wij u mee willen geven is, laat u elektrische fiets regelmatig onderhouden en kom ook zo snel mogelijk met beginnende gebreken zodat deze tijdig verholpen kunnen worden. Hiermee voorkomt u vaak dure reparaties een periodieke onderhoudsbeurt is mede in het kader van behoudt heel erg belangrijk.

Wanneer een elektrische fiets goed wordt verzorgd, rijdt deze veel prettiger en gaat deze veel langer mee. Laat u bij van de Wetering Tweewielers informeren over wat u zelf kunt doen en waar u op moet letten om u fiets in TOP conditie te houden. In onze winkel vindt u ook een selectie van onderhoudsmiddelen en gereedschappen waarmee u zelf eenvoudig het benodigde onderhoud aan uw elektrische fiets kunt uitvoeren.

Tevens hebben wij bij van de Wetering Tweewielers een ruim assortiment onderdelen in ons magazijn. Mede daardoor kunnen wij u weer spoedig op weg kunnen helpen als er onverwacht wat gebeuren moet!